Κυριακή 31 Μαρτίου 2013

Συμμετοχή του ΣΥ.ΡΑ.Λ στην Άσκηση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου που αφορούσε ενέργειες μετά από Σεισμό 30/3/2013



   Το Σάββατο 30 Μαρτίου 2013 στη Μυτιλήνη ο ΣΥ.ΡΑ.Λ συμμετείχε μαζί με άλλους εθελοντικούς συλλόγους στην άσκηση αντιμετώπισης σεισμού που οργάνωσε και συντόνισε η Δνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου. 

Ανταποκρινόμενοι στην αποστολή και των σκοπών του καταστατικού αναλάβαμε να λειτουργήσουμε το κέντρο επικοινωνιών από την κύρια θέση της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και στη συνέχεια σε συνθήκες εκστρατείας να εγκαταστήσουμε και να λειτουργήσουμε στα HF,VHF,UHF το κέντρο Επικοινωνιών από την εναλλακτική θέση. 
  Η επαφή μέσω HF με το κέντρο επιχειρήσεων της ΓΓΠΠ ήταν πάρα πολύ καλή ενώ σε τοπικό επίπεδο χρησιμοποιήθηκε ο επαναλήπτης φωνής R4 της ΕΕΡ από τον Όλυμπο Λέσβου, ο φορητός επαναληπτης φωνής UHF του ΣΥ.ΡΑ.Λ όπως επίσης στα UHF ο κόμβος echolink SY8AEK-L. 
  Στην άσκηση συμμετείχαν οι SY8AEK,SY8AKK,SY8AMZ,SY8AKJ,SV8LQT και SV8AJN οι οποίοι μεταξύ των άλλων ανέπτυξαν για εκπαιδευτικούς λόγους ιδιοκατασκευή κάθετη κεραία 5 μέτρων. Ο επικοινωνιακός εξοπλισμός ήταν του ΣΥ.ΡΑ.Λ και των μελών του ενώ ιδιαίτερα για την τροφοδοσία χρησιμοποιήθηκε μικρο Η/Ζ (SY8AKK) και φωτοβολταϊκό πάνελ (SY8AMZ).
73 και 88 από τη Λέσβο.


Σας παραθέτουμε φωτογραφικό υλικό και βίντεο






























    Βίντεο απο την Ασκηση





Απόσπασμα τοπικών ειδήσεων Τηλεόρασης Μυτιλήνης έως 19:44