Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Απολογισμός Δραστηριοτήτων ΣΥ.ΡΑ.Λ έως 21/3/2012


Αγαπητά μέλη,φίλοι και φίλες του ΣΥ.ΡΑ.Λ  οι δραστηριότητες συνεχίζονται και όπως φαίνεται με ενδιαφέρον από όλους μας.

Αναλυτικά:


-Στις εξετάσεις του Δεκ 2012 έλαβαν μέρος μέλη του συλλόγου με επιτυχία σχεδόν 100% στην απάντηση της εξεταστέας ύλης.


-Έχουν εγραφεί μέλη στο σύλλογο νέοι ραδιοερασιτεχνες της Λέσβου (SY) και συμπατριώτες μας που αυτή τη περίοδο ζουν και εργάζονται σε άλλα μέρη της Ελλάδος αλλά αγαπούν και υποστηρίζουν τη Λέσβο.


-Εκδόσαμε τη Κάρτα Μέλους με ευεργετικά αποτελέσματα.


-Παραλάβαμε το διακριτικό κλήσεως SZ8LES για την έδρα του ΣΥ.ΡΑ.Λ.
-Δηλώσαμε ως Λέσβιοι παρόν στον Ελληνικό ραδιοερασιτεχνικό διαγωνισμό Τρίαθλον με πολύ καλά αποτελέσματα προβάλλοντας τη Λέσβο.


-Βοηθήσαμε (και συνεχίζουμε) όπως οφείλαμε χωρίς κανένα αντάλλαγμα ως ραδιοερασιτέχνες στην βελτίωση των επικοινωνιών της αρμόδιας τοπικής υπηρεσίας πολιτικής προστασίας με συντήρηση και επισκευή του τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού όπως επίσης και τη δημιουργία Κέντρου Επικοινωνιών.


-Διαθέτουμε στα πλαίσια της πολίτικης προστασίας και εκτάκτων αναγκών τοπικό για την πόλη της Μυτιλήνης και γύρω περιοχές φορητό επαναλήπτη μικρής ισχύος UHF συναρμολόγησης μελών του ΣΥ.ΡΑ.Λ.


-Έχουμε προβεί σε όλες τις προβλεπόμενες ενέργειες εγκατάστασης και λειτουργίας στη πόλη της Μυτιλήνης ενός επαναληπτη UHF στη συχνότητα 439.350 με διαφορά -7600 και υπότονο 107,2 όπως επίσης και ενός αναμεταδότη στο όρος Λεπέτυμνο με συχνοτητα λειτουργιας την 144.850 και υποτονο 107,2.


-Έχουμε εγκαταστήσει και λειτουργεί για την πόλη της Μυτιλήνης και γύρω περιοχές κόμβος echolink στη συχνοτητα 430.325 με υποτονο 107,2.


Και συνεχίζουμε με:


-Εγγραφές νέων μελών.


-Τακτικές συναντήσεις για κουβεντούλα και ραδιοερασιτεχνικές συζητήσεις.


-Μαθήματα της ύλης εξετάσεων Ραδιοερασιτέχνη 1ου εξαμήνου 2013 για τα ενδιαφερόμενα μέλη.


-Διάθεση στο σύλλογο για χρήση από τα μέλη ραδιοερασιτεχνικού εξοπλισμού όπως πομποδέκτες,κεραίες,Η/Υ και λοιπά παρελκόμενα.


Αγαπητοι φίλοι και μέλη του ΣΥ.ΡΑ.Λ οι δραστηριότητες των μελών συνεχίζονται και καθημερινά προσελκύουν το ενδιαφέρον πολλών φίλων, γνωστών και αγνώστων, διαπίστωση που φαίνεται και από τις αιτήσεις εγγραφής.

Το διάστημα που μας πέρασε αλλά και διανύουμε εχουμε παρουσιασει στοιχεία απο τις δραστηριότητες που μπορεί να εχει ενας ραδιοερασιτεχνικος σύλλογος στην Ακριτική Λεσβο, οπως η συμμετοχη:

- σε εθελοντικες δρασεις,
- σε ραδιοερασιτεχνικές δραστηριότητες contest,
- με εξορμήσεις στα κοντινά βουνά,
- με παρουσιάσεις ραδιοερασιτεχνικών και ραδιοπειραματικων ιδιοκατασκευών και τη βοήθεια στους νέους φιλους του τόπου μας που θελουν να γινουν Ραδιοερασιτεχνες με υλη, βοηθήματα και προγράμματα οπως του συναδέλφου Παναγιωτη SY8AFB και των Αρτινών.


Αγαπητά μέλη και φίλοι του ΣΥ.ΡΑ.Λ. προχωραμε με ρυθμούς που ειναι λογικοι χωρίς σπόνσορες και εξαρτήσεις και κάνουμε το χόμπυ μας μια απλή απόλαυση στη καθημερινότητα μας.
Ο ραδιοερασιτεχνισμος και ο ραδιοπειραματισμος στην εποχη μας ειναι ενα χόμπυ μικρου κόστους και απευθύνεται σε απλούς καθημερινούς ανθρώπους.


73 και 88 απο τη Λέσβο.
Με Εκτίμηση

SV8AJN (Προεδρος ΣΥ.ΡΑ.Λ)