Τετάρτη 28 Μαρτίου 2018

Υποστήριξη από τον ΣΥΡΑΛ στο ΕΚΑΒ Μυτιλήνης


Αγαπητοί φίλοι και φίλες κάνουμε ένα όμορφο χόμπι που έχει ως σκοπό την ενασχόληση με τα ηλεκτρονικά,την αυτοδιδασκαλία,την κοινωνική προσφορά στον τόπο μας την Λέσβο,την ανοικτή επικοινωνία των ανθρώπων μεσώ των ραδιοκυμάτων και την βοήθεια μας στα πλαίσια αναγκών της Πολιτικής Προστασίας.
Σύμφωνα με την ελληνική νομοθεσία ο ραδιοερασιτεχνισμός είναι μια υπηρεσία ραδιοεπικοινωνίας, που έχει ως σκοπό την αυτοδιδασκαλία, την αλληλοεπικοινωνία, την τεχνολογική έρευνα των ραδιοερασιτεχνών καθώς και την τηλεπικοινωνιακή υποστήριξη επιχειρήσεων βοηθείας σε περιπτώσεις καταστάσεων έκτακτης ανάγκης και καταστροφών.
Η υπηρεσία αυτή διεξάγεται από ραδιοερασιτέχνες, οι οποίοι ασχολούνται με τη ραδιοηλεκτρική τεχνική αποκλειστικά για προσωπικό σκοπό χωρίς όφελος.

Όπως γνωρίζετε πριν από χρόνια έπειτα από έγγραφο αίτημα του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης αναλάβαμε εθελοντικά τον έλεγχο σωστής λειτουργίας και τη συντήρηση (τεχνικές γνώσεις ραδιοερασιτέχνη κατηγορίας ¨1¨)του ασύρματου υλικού του ΕΚΑΒ με τελευταίο έλεγχο σωστής λειτουργίας της 18/7/2017.
Στις 14/3/2018 το ΕΚΑΒ χρειάσθηκε την βοήθεια μας στην εγκατάσταση και λειτουργία ενός πομποδέκτη σε ένα νέο ασθενοφόρο όχημα που παρέλαβε μόλις μια μέρα πριν.
Την ευθύνη εκ μέρους του ΣΥ.ΡΑ.Λ ανέλαβαν ο Χαράλαμπος SV8JNQ ο Κωνσταντίνος SV8LQT,ο Παναγιώτης SV8JNT ο Δημήτριος SY8CKQ και ο Πρόδρομος SV8AJN.
Το προσωπικό του ΕΚΑΒ Μυτιλήνης δίνει μεγάλη μάχη κάθε μέρα σε όλο το νησί και εμείς οι ραδιοερασιτέχνες της Λέσβου ως εθελοντές έχουμε υποχρέωση και υπεύθυνα με μεγάλη χαρά τους βοηθάμε σε ότι χρειάζονται στα θέματα επικοινωνιών.73 από την Λέσβο.