Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2017

Ραδιοερασιτεχνισμος-Νοέμβριος 2017

Αγαπητά μέλη, φίλοι και φίλες όπως γνωρίζετε οι δημοσιεύσεις μας είναι πάντα λιτές όμως ουσιαστικές αποφεύγοντας τις υπερβολές.
Εμείς τα μέλη του ΣΥ.ΡΑ.Λ συνεχίζουμε να κάνουμε ατομικά, ομαδικά και συλλογικά το χόμπι μας, τον ραδιοερασιτεχνισμο,ασχολούμενοι στον ελεύθερο μας χρόνο με ραδιοπειραματισμους, ραδιοερασιτεχνικες επικοινωνιακες ιδιοκατασκευες (κεραίες, τροφοδοτικά κλπ),τα DX στα HF (βραχέα κύματα), τις ψηφιακές επικοινωνίες, το packet radio, το ATV και το APRS .
Όλα τα ανωτέρω ήδη τα γνωρίζετε όσοι συνομιλείτε μαζί μας στις ραδιοερασιτεχνικες συχνότητες των HF η μέσω του επαναληπτη φωνής RU98 και των αναμεταδοτών του όπως και μέσω του επαναληπτη φωνής R2 η του echolink.
Εκτός των παραπάνω στα πλαίσια των δραστηριοτήτων μας την Τετάρτη 22/11/2017 έπειτα από πρόσκληση συμμετείχαμε, όπως κάνουμε άλλωστε πάντα στο συντονιστικό όργανο πολιτικής προστασίας (ΣΟΠΠ) της Περιφέρειας βορείου αιγαίου οι ραδιοερασιτεχνες μελη του ΣΥ.ΡΑ.Λ Πρόδρομος sv8ajn ως Πρόεδρος του ΣΥ.ΡΑ.Λ και ειδικευμένος Εθελοντής της ΓΓΠΠ,η Πελαγία sy8cbu ως Γραμματέας των Εθελοντών Πυροσβεστών Μυτιλήνης, ο Δημήτριος sy8akj ως εκπρόσωπος της ΔΕΔΔΗΕ και ο Κωνσταντίνος πτυχιούχος ραδιοερασιτεχνης που περιμένει το διακριτικό του.
Στις 21/11/2017 ο sv8ajn κατόπιν προσκλήσεως παραβρέθηκε στην εκδήλωση για την Ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων όπου επίσης παραβρέθηκαν ο Δημήτριος sy8akj Γραμματέας του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών Λέσβου και ο Γρηγόριος (από τα ιδρυτικά μέλη του ΣΥ.ΡΑ.Λ) Πρόεδρος του Συλλόγου Εφέδρων Καταδρομέων Λέσβου.73 από την Λέσβο