Τρίτη 1 Αυγούστου 2017

Ο ΣΥ.ΡΑ.Λ στο ΙΟΤΑ contest 2017


Αγαπητοί φίλοι και φίλες της Λέσβου, του ραδιοερασιτεχνισμού και του συλλόγου μας, κάνουμε ένα όμορφο χόμπι και μέσω αυτού προσπαθούμε με ραδιοερασιτεχνικές δραστηριότητες να προβάλλουμε τις ομορφιές του τόπου μας.
Για κάποιον που θέλει και τολμά κάθε χόμπι ειναι ευχάριστο και μοναδικό αλλα ο ραδιοερασιτεχνισμος για εναν ραδιοερασιτεχνη σίγουρα με τις περισσότερες και ομορφότερες εμπειρίες.
Το Σαββατοκυριακο 29 και 30 Ιουνίου ήταν ο παγκόσμιος ραδιοερασιτεχνικός διαγωνισμός IOTA contest 2017
Όπως σας είχαμε ενημερώσει προ ημερών έπειτα από πρόταση του Αντώνη SY8APQ (py2dy)που βρέθηκε για διακοπές στον τόπο καταγωγής του, την Λέσβο, σχεδιάσαμε να λάβουμε μέρος στον διαγωνισμό με πρώτο στόχο  μέσω του ραδιοερασιτεχνισμου για μια ακόμα φορά να προβάλουμε το νησί μας, να περάσουμε ένα όμορφο σαββατοκυριακο σε ένα από τα πιο όμορφα μέρη του νησιού μας και βέβαια αφού μας βοηθούσε η διάδοση να κάνουμε όσο το δυνατόν περισσότερες επαφές.
Πετύχαμε και τους τρεις στόχους μας αφού κάναμε εκατοντάδες επαφές, ο καιρός ήταν φανταστικός και το μέρος ιδανικό για DX. Το πετύχαμε αφού μπορεί η διάδοση να μην ήταν η ιδανική όμως για ακόμη μια φορά τα cluster DX ¨μιλούσαν¨ για τον σύλλογο μας, ανέφεραν την Λέσβο και όλοι (με πιο μακρινούς τους συνάδελφους ραδιοερασιτεχνες από τις χώρες της Νοτίου Αμερικής, Άπω Ανατολής, Αυστραλιας,κ.α) προσπαθούσαν να κάνουνε επαφή για να ανταλλάξουν αριθμό επιβεβαίωσης με το ΙΟΤΑ EU-049 , την Λεσβο, την Ελλαδα.  
Ο Αντώνης SY8APQ (py2dy) αφού καταχώρησε το διακριτικό κλήσεως μας στους διεθνείς πίνακες συμμετεχοντων και ετοίμασε τον εξοπλισμό εκπομπής με την κατευθυνομενη κεραία εκπομπής μας έμαθε ταχύρυθμα την διαδικασία και τους κανόνες του διαγωνισμού. Την ομάδα αποτέλεσαν οι ραδιοερασιτεχνες Παναγιώτης SV8JNL,Αντώνης SY8APQ,Πελαγία SY8BTU και Πρόδρομος SV8AJN αλλά οι βασικοί χειριστές ήταν ο Αντώνης με τον Παναγιώτη.
Αξίζει να φθάσεις στην όμορφη Ερεσό και μέσω των Βραχεων (HF) κυμάτων να προβάλλεις τις ομορφιές της σε όλο τον ραδιοερασιτεχνικο κόσμο. 
Επειδή όλες οι δραστηριοτητες μας βασίζονται σε προτάσεις των μελών μας να γνωρίζετε οτι μέσα Αυγούστου θα μας ακούσετε  από τον παλαιό Φάρο του ακρωτηρίου Κόρακας ο οποίος θα ¨ενεργοποιηθει¨ για πρώτη φορά..
Ευχές από τη Λέσβο