Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

O ΣΥ.ΡΑ.Λ στο Aegean Contest 2015

Όπως το 2013 και το 2014 (όπου κατακτήθηκαν πολύ καλές θέσεις μεταξύ των συμμετεχόντων) έτσι φετος το πρώτο σαββατοκύριακο του Ιουλίου (4-5/7/2015), μέλη του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Νήσου Λέσβου (ΣΥ.ΡΑ.Λ) με το διακριτικό κλήσης του συλλόγου SZ8LES, έλαβαν μέρος στον παγκόσμιο διαγωνισμό ραδιοερασιτεχνών με την ονομασία «Aegean VHF Contest 2015».
Στον διαγωνισμό φέτος συμμετείχαν ελάχιστοι Ελληνικοί σύλλογοι καθώς και μεμονωμένοι ραδιοερασιτέχνες , που με την βοήθεια της διάδοσης των ραδιοκυμάτων αντάλλαζαν αναφορές λήψης έως εκεί όπου έφθανε το σήμα εκπομπής τους και πρόβαλλαν την Ελλάδα μέσω του ραδιοερασιτεχνισμού σε όλο τον πλανήτη.
Τα μέλη του ΣΥ.ΡΑ.Λ ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 4 Ιουλίου με προορισμό τον Όλυμπο Λέσβου, όπου κάτω από δύσκολες σ
υνθήκες λόγω των ισχυρών ανέμων κατόρθωσαν έστησαν τις κεραίες τους και τον ραδιοεπικοινωνιακο τους εξοπλισμό. Αμέσως μετά οι χειριστές μέλη του ΣΥ.ΡΑ.Λ Πρόδρομος Μελέτογλου, Παναγιώτης Κατωτριώτης, Ιωάννης Χαλβαντζης, Γιαννιδακης Παναγιώτης, Βιεννας Παναγιώτης και Μαλλιακας Χαράλαμπος εφαρμόζοντας τους όρους του διαγωνισμού ξεκίνησαν τις εκπομπές τους έως τις βραδινές ώρες της Κυριακής 5 Ιουλίου που έληξε.
Ως Λέσβιοι διαγωνιζόμενοι ραδιοερασιτέχνες μας ενδιέφερε η συλλογή πόντων για την τελική βαθμολογία, αλλά περισσότερο με την συμμετοχή μας θέλαμε και φέτος να υποστηρίξουμε τον διαγωνισμό και μέσω αυτού να προβάλουμε σε όλο τον κόσμο όπου έφτανε το σήμα το νησί μας την Λέσβο.
Φέτος (το 2015) κατορθώσαμε να ανταλλάξουμε αναφορές λήψης κυρίως στους 50ΜΗΖ με πάρα πολλές χώρες μεταξύ των οποίων τις: ΑΥΣΤΡΙΑ, ΓΕΡΜΑΝΙΑ, ΠΟΛΩΝΙΑ, ΙΤΑΛΙΑ, ΣΑΡΔΗΝΙΑ, ΣΛΟΒΕΝΙΑ, ΟΥΚΡΑΝΙΑ, ΕΛΒΕΤΙΑ, ΓΑΛΛΙΑ, ΚΡΟΑΤΙΑ, ΔΑΝΙΑ, ΤΣΕΧΙΑ, ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ, ΤΟΥΡΚΙΑ, ΡΟΥΜΑΝΙΑ, ΙΣΠΑΝΙΑ, ΒΕΛΓΙΟ, ΜΑΛΤΑ, ΟΥΓΓΑΡΙΑ, ΟΛΛΑΝΔΙΑ, ΙΣΡΑΗΛ, ΚΑΤΑΡ και ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ.
Για τους συμμετέχοντες οι εμπειρίες πολλές, αλλά θα ξεχωρίσουμε και φέτος την χαρά Λέσβιων στην καταγωγή ραδιοερασιτεχνών που ζουν σε άλλα μέρη της Ελλάδος όπως και ελλήνων φίλων που στο παρελθόν έχουν ζήσει στο νησί και επεδίωκαν πάση θυσία να συνομιλήσουν μαζί μας για να μας δώσουν πόντους στον διαγωνισμό ενώ για μια φορά ακόμα διαπιστώσαμε την ¨διάδοση¨ της Ελληνικής γλώσσας αφού πολλοί ξένοι ραδιοερασιτέχνες προσπαθούσαν να κάνουν την επαφή στα Ελληνικά .

Παρακάτω μπορειτε να δειτε φωτογραφικό υλικό :