Ο Σύλλογος Ραδιοερασιτεχνών Νήσου Λέσβου σας καλωσορίζει στην ιστοσελίδα του.
Για οποιαδήποτε απορία η βοήθεια χρειάζεστε μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μάζι μας στο email syra.lesvou@gmail.com.

Διάδοση

Συνολικές προβολές σελίδας

Παρασκευή, 11 Ιουλίου 2014

Aegean VHF Contest 2014

Όπως το 2013 (όπου κατακτήθηκε πολύ καλή θέση μεταξύ των συμμετεχόντων) έτσι και το πρώτο σαββατοκύριακο του Ιουλίου (5-6/7/2014), μέλη του Συλλόγου Ραδιοερασιτεχνών Νήσου Λέσβου (ΣΥ.ΡΑ.Λ) με το διακριτικό κλήσης του συλλόγου SZ8LES, έλαβαν μέρος στον παγκόσμιο διαγωνισμό ραδιοερασιτεχνών  με την ονομασία «Aegean VHF Contest 2014».

 Στον διαγωνισμό συμμετείχαν πολλοί σύλλογοι καθώς και μεμονωμένοι ραδιοερασιτέχνες από την Ελλάδα, γειτονικές χώρες, αλλά και μακρινές, που με την βοήθεια της διάδοσης των ραδιοκυμάτων αντάλλαζαν αναφορές λήψης έως εκεί όπου έφθανε το σήμα εκπομπής τους.
Τα μέλη του ΣΥ.ΡΑ.Λ ξεκίνησαν τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου 5 Ιουλίου με προορισμό τον Όλυμπο Λέσβου, όπου κάτω από δύσκολες συνθήκες λόγω των ισχυρών ανέμων κατόρθωσαν έστησαν τις κεραίες τους και τον ραδιοεπικοινωνιακο τους εξοπλισμό. Αμέσως μετά οι χειριστές μέλη του ΣΥ.ΡΑ.Λ Πρόδρομος Μελέτογλου, Παναγιώτης Κατωτριώτης, Κων/νος Γκαρτζονίκας και Τάκας Νικόλαος  εφαρμόζοντας τους όρους του διαγωνισμού ξεκίνησαν τις εκπομπές τους έως τις βραδινές ώρες της Κυριακής 6 Ιουλίου που έληξε.
 Ως Λέσβιοι διαγωνιζόμενοι ραδιοερασιτέχνες μας ενδιέφερε η συλλογή πόντων για την τελική βαθμολογία, αλλά περισσότερο με την συμμετοχή μας θέλαμε και φέτος να υποστηρίξουμε τον διαγωνισμό και μέσω αυτού να προβάλουμε σε όλο τον κόσμο όπου έφτανε το σήμα το νησί μας την Λέσβο.
Για τους συμμετέχοντες οι εμπειρίες πολλές, αλλά ας ξεχωρίσουμε μεταξύ αυτών την χαρά Λέσβιων στην καταγωγή ραδιοερασιτεχνών που ζουν σε άλλα μέρη της Ελλάδος όπως και φίλων που στο παρελθόν έχουν ζήσει στο νησί και επεδίωκαν πάση θυσία να συνομιλήσουν μαζί μας για να μας δώσουν πόντους στον διαγωνισμό.
Πρόδρομος Μελέτογλου (SV8AJN)

Πρόεδρος ΣΥ.ΡΑ.Λ


Φωτογραφικό Υλικό