Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Απολογισμός Δραστηριοτήτων ΣΥ.ΡΑ.Λ


Αγαπητα μελη και φιλοι-ες του ΣΥ.ΡΑ.Λ  οι δραστηριοτητες του ΣΥ.ΡΑ.Λ που ξεκινησαν στις 14 Μαι 2012 συνεχιζονται και οπως φαινεται με ενδιαφερον απο ολους μας.

Αναλυτικα:
-Ολοκληρωθηκε στις 02 Ιουλιου ο πρωτος κυκλος μαθηματων των υποψηφιων ραδιοερασιτεχνων και ξεκινησε στις 12 Σεπ 2012 ο 2ος κυκλος για τους υποψηφιους ραδιοερασιτεχνες του Β΄εξαμηνου 2012.

-Στις εξετασεις του Ιουλιου 2012 ελαβαν μερος δυο (2) μελη του συλλογου με επιτυχια 100% στην απαντηση της εξεταστεας υλης.
-Βοηθησαμε στα πλαισια ασκησεως της Πυροσβεστικης Υπηρεσιας στην κατανοηση ορθης χρησης των επικοινωνιακων της συστηματων και των αδυναμιων που παρουσιαζονται απο λαθος χειρισμους.
-Βοηθησαμε οπως οφειλαμε χωρις κανενα ανταλλαγμα ως ραδιοερασιτεχνες στην βελτιωση των επικοινωνιων της αρμοδιας τοπικης υπηρεσιας πολιτικης προστασιας.
-Διαθετουμε στα πλαισια της πολιτικης προστασιας και εκτακτων αναγκων τοπικο για την πολη της Μυτιληνης και γυρω περιοχες φορητο επαναληπτη μικρης ισχυος UHF συναρμολογησης μελων του ΣΥ.ΡΑ.Λ.
-Καταθεσαμε στη δικαστικη αρχη για εγκριση το καταστατικο του ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΡΑΔΙΟΕΡΑΣΙΤΕΧΝΩΝ ΝΗΣΟΥ ΛΕΣΒΟΥ το οποιο εξεταστηκε θετικα στις 12 Οκτ 2012.
Και συνεχιζουμε με:
-Εγγραφες νεων μελων.
-Τακτικες συναντησεις για κουβεντουλα και ραδιοερασιτεχνικες συζητησεις
-Επαναληψη της υλης εξετασεων Ραδιοερασιτεχνη 2ου εξαμηνου 2012 για τους ενδιαφερομενους φιλους μελη του Συλλογου και Μη (ηδη εχουν υποβληθει αιτησεις ενδιαφερομενων στην αρμοδια υπηρεσια).
-Διαθεση στο συλλογο για χρηση απο τα μελη ενος πομποδεκτη HF,ενος πομποδεκτη VHF,ενος πομποδεκτη UHF με κεραιες ιδιοκατασκευες και λοιπα παρελκομενα.
-Εγκατασταση και μονιμη λειτουργια για την πολη της Μυτιληνης και γυρω περιοχων κομβου echolink.
Αγαπητοι φιλοι και μελη του ΣΥ.ΡΑ.Λ οι δραστηριοτητες των μελων συνεχιζονται και καθημερινα προσελκυουν το ενδιαφερον πολλων φιλων,γνωστων και αγνωστων διαπιστωση που φαινεται και απο τις αιτησεις ενταξης στην ομαδα μας.
Το διαστημα που μας περασε αλλα και διανυουμε εχουμε παρουσιασει στοιχεια απο τις δραστηριοτητες που μπορει να εχει ενας ραδιοερασιτεχνικος συλλογος στην Ακριτικη Λεσβο, οπως η συμμετοχη σε εθελοντικες δρασεις εντος αλλα και εκτος νησου (οπως η δραση τριων μελων μας στις πυρκαγιες της γειτονικης μας Χιου),
 σε ραδιοερασιτεχνικες δραστηριοτητες με εξορμησεις στα κοντινα βουνα οπως το fielday,
 με παρουσιασεις ραδιοερασιτεχνικων και ραδιοπειραματικων ιδιοκατασκευων και
παραλληλα  βοηθαμε τους νεους φιλους του τοπου μας που θελουν να γινουν Ραδιοερασιτεχνες με υλη, βοηθηματα και προγραμματα οπως του συναδελφου SY8AFB.
Αγαπητα μελη και φιλοι του ΣΥ.ΡΑ.Λ. προχωραμε με ρυθμους που ειναι λογικοι χωρις σπονσορες και εξαρτησεις και κανουμε το χομπυ μας μια απλη απολαυση στη καθημερινοτητα μας.
Οπως διαπιστωσαμε αυτους τους μηνες σε ολους μας αρεσει η Επικοινωνια με τον συνανθρωπο μας και η συνεχομενη βελτιωση των γνωσεων μας και οχι μονο των ηλεκτρονικων.
Ο ραδιοερασιτεχνισμος και ο ραδιοπειραματισμος στην εποχη μας ειναι ενα χομπυ μικρου κοστους και απευθυνεται σε απλους καθημερινους ανθρωπους.

 Με Εκτιμηση
 ΣΥ.ΡΑ.Λ