Κυριακή 29 Απριλίου 2012

Ηλεκτρονικό σύστημα εξέτασης απόκτησης πτυχίου Ραδιοερασιτέχνη


Το Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, στα πλαίσια της εφαρμογής της Υ.Α. 38200/1136/11-8-2011, αναβαθμίζει τη εξέταση των υποψηφίων ραδιοερασιτεχνών με την εφαρμογή ενός ηλεκτρονικού συστήματος εξέτασης.
Με το νέο σύστημα εξασφαλίζεται η άμεση, αντικειμενική και εύκολη εξέταση των υποψηφίων. Εξασφαλίζεται απόλυτη διαφάνεια ενώ απλοποιούνται οι διαδικασίες για τη Δημόσια Διοίκηση.

Συγκεκριμένα :• Το σύστημα είναι πλήρως αυτοματοποιημένο και ο σχεδιασμός του έχει γίνει ώστε να είναι φιλικό προς τον χρήστη και ασφαλές προκειμένου να μην υπάρχει κανένα περιθώριο παρέμβασης.
• Τα ερωτηματολόγια για κάθε εξεταζόμενο δημιουργούνται κάθε φορά με τυχαία επιλογή από την βάση δεδομένων κατά την έναρξη της διαδικασίας εξέτασης.
• Στο τέλος της εξέτασης το σύστημα εκτυπώνει τον αριθμό των ερωτήσεων που ετέθησαν στον υποψήφιο, των απαντήσεων που έδωσε, την ορθότητα τους καθώς και το τελικό αποτέλεσμα.
• Το νέο σύστημα παρέχει τη δυνατότητα εξέτασης υποψηφίων για την απόκτηση πτυχίου ραδιοερασιτέχνη κατηγορίας «1» ή κατηγορίας «Εισαγωγικού Επιπέδου»  
Το μηχανογραφικό σύστημα σχεδιάστηκε και εφαρμόζεται σε συνεργασία με το ΤΕΙ Αθήνας και παρέχεται η δυνατότητα ελεύθερης χρήσης μίας εκδοχής προσομοίωσης του προγράμματος για την εκπαίδευση και αυτοαξιολόγηση των ενδιαφερομένων.